tiistai 18. helmikuuta 2014

Kiireinen vuosi 2014!

Vuosi 2014 tuo, tai on jo tuonut mukanaan paljon urheilullista tekemistä. 


Penkkiurheilijat ovat päässeet jo nyt fiilistelemään jääkiekon U20 nuorten maailmanmestaruus pelejä, sulkapallon SM-pelejä, sekä käynnissä olevia Sochin olympialaisia. Meille juoksemisesta innostuneille harraste-urheilijoille tulevat kilpailut ovat kuitenkin vasta edessäpäin ja valotankin hieman tulevaa vuoden 2014 kisakalenteria nyt kaikille (sekä pysyn itsekin kärryillä mihin oikein on lupauduttu menemään).

Alustava kisakalenteri:

KuukausiKilpailu

Maaliskuu-

HuhtikuuLänsiväyläjuoksu

ToukokuuHelsinki City Run (21km)

KesäkuuHelsinki Half Marathon (21km)

Heinäkuu


ElokuuHelsinki City Marathon (42km)MidnightrunHelsinki City Triathlon
SyyskuuPääkaupunkijuoksu (21km)

Lokakuu-

Marraskuu-

JoulukuuMessukeskusjuoksu


Melkeinpä jokaiselle kuukaudelle on luvassa jotain kivaa. Syyskuussa olisi vielä Vantaa maraton, sekä Espoo rantamaraton. Katson kuitenkin miten tilanne kehittyy ja jos lähtisi ulkomaille vähän kisailemaan, ottamaan muiden maiden edustajista mittaa.

Tärkeimmät kilpailut

Hieno sanamuoto "kilpailut". Okei, oikeastihan näissä on kyse vain tärkeimmistä osallistumisista ja omien ennätysten rikkomisesta. Näihin lukeutuu ehdottomasti Helsinki City Run, jossa tähtään 1h45min alittamiseen. Toisena mielenkiintoisena kohteena on heti seuraavalla kuulla juostava Helsinki Half Maraton, joka juostaan ensimmäistä kertaa ikinä. Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, minkälaisen vastuksen tapahtuma antaa, jo valtavan suosion saaneelle City Runille.

Pituudeltaan kokonaisista maratoneista on Helsinki City Marathon osallistumisen arvoinen, harkinnassa kuitenkin on toisen kokopitkän juokseminen ulkomailla. Heinäkuun alku olisi otollista aikaa juosta kokonainen ja silti palautua City Marathonille.

Useimmat näistä kilpailuista on minulle entuudestaan tuttuja, joten luotan niiden toimivuuteen kuntourheilussa. Elokuussa olen kuitenkin päättänyt kokeilla ensimmäistä triathlonia, Helsinki City Triathlonin säestämänä ;)

Harmillista, että Helsinki Half Marathon ja Vantaa Triathlon on samana tapahtumapäivänä. Joutui heittämään kolikkoa, että pystyi valitsemaan kumpaan osallistuisi. Sori Vantaa triathlon, ensi vuonna sitten!

Vähän treeniä!

Sohvalla makoillessa ja sipsejä syödessä eivät nuo minun tavoiteaikani ole itseään alittamassa. Pitäähän sitä välillä myös treenata, tai ainakin yrittää treenata!

Ystäväni kysyi minua mukaan lenkille (ette usko miten iloiseksi ihminen voi tulla, kun joku kysyy mukaan juoksemaan), jonne lähdin ilomielin mukaan. Sovimme tapaamisen, jonne ei-tyypilliseen-tapaani saavuin ajoissa. Liian ajoissa. Onneksi löysin kuitenkin tekemistä juoksemalla seuraavaa ihanuutta ylös-alas:


Kaverini saapui sovittuun aikaan ja minullakin alkoi olla sopivan lämmin tulevaa koitosta varten.

Yhdessä juokseminen

Totuttuun juoksemiseen tulee aina erilaisuutta ja jotain aina niin positiivista, kun käy lenkillä kaksin- tai useamman kanssa. Suosittelenkin siis, menemään mahdollisuuksien mukaan kimpassa lenkille. Siinä on jotain erilaista ja tuo mukavaa vaihtelua totuttuun rutiiniin. Voi myös olla kulttuurishokki joutua juttelemaan kaverille juoksun lomassa, eikä vain kuunnella soittolistaa... ;)



Tired dog, kuvan käyttö sallittu creative commons 2.0 merkinnällä
kuvan ottaja Pamela Stocks, lähdeviite kuvaan:
http://www.flickr.com/photos/tenerife/240325046/in/photostream/
 Ei, tällä kertaa ei käynyt kuten kuvassa ja selvisin kunnialla juoksulenkistä kaverin kanssa.

Energiaa minulla kuitenkin vielä jostain riitti ja päätinkin vielä illalla viedä uutukaisen TomTom Multi-Sports GPS kelloni uudestaan lyhyehkölle lenkille.



Huuhhhh, kuinka hyvä olo tulee kun käy vähän hölkkäilemässä. Normaalisti olisin juossut korttelia ympäri, että tuo tasaluku 5 kilometriä olisi tullut, mutta laiskuus yllätti. Mahtava kello muuten, löytyy jopa valot pimeällä, niin näkee hyvin. Pitäisi ehtiä tekemään vielä käyttäjäarvostelu kellosta... Sen voisi jopa tänne blogiin lisätä.

Huomenna sitten 10km lenkki ja lisää hikeä pintaan. Kiitos kaikille ja näkemisiin lenkkipoluilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti