tiistai 28. tammikuuta 2014

Jälkiruoka kokeilu & Snowrunfest

Alunperin ajattelin tehdä fiilistelyjä tulevasta Snowrunfest -juoksutapahtumasta, mutta ajatukseni hairahtuivat polulta, kun sain tietää eräästä erittäin herkullisen kuuloisesta jälkiruuasta, joka saattaisi sopia jopa karkkilakossa olevalle henkilölle. Mitä siis perisuomalainen mies toimii, kun pitäisi valita jotain? Otetaan tämä, eikä kun tuo... Siis otetaan molemmat! Siispä samassa paketissa jälkiruoka testailua ja fiilistelyä tulevasta tapahtumasta, kyllä!




Aloitetaan ruuasta, koska mä yksinkertaisesti rakasta ruuanlaittoa (tai siis, syömistä...)


Jättiläinen kun olen, niin mulla oli myös jättimäinen nälkä. Siispä tekemään pastaa ja kanaa, niin jaksaa sitten juostakin. Yleensä tosin yritän vältellä pastaa, ellen sitten tarvitse nopeata tankkausta tuleville treenikerroille, tai juoksuihin esim. maratonia ajatellen.

Lisäsin kanaan Pirkan mexican vihannes-pussin ja tuttuun tyyliin paprika-herne-maissi sekoituksen. Tuntuu, että jokaisesta ruuasta mitä olen viimeaikoina tehnyt, on käytetty jompaakumpaa vihanneseineksiä... Tuli myös lorautettua Felixin chilikastiketta, missä basilikaa ja valkosipulia. Se antoi hyvän maun ruokaan. Kannattaa itsekin tsekkaa kyseinen kastike!

Maku oli sanomattakin erinomaista, itse kun ruuan tekee... ;) Laitoin vielä kyytipojaksi vähän raejuustoa tuomaan makua.

Pastaa&Kanaa med raejuusto

Pastaa&Kanaa med raejuusto

Sitten siihen jälkiruoka kokeiluun.


Löysin foorumeilta erään aika maukkaan näköisen ja kuuloisen jälkiruokareseptin, johon ei paljoa aineksia tarvita ja helpoltakin sen teko näytti. Pienoinen pirttihirmu kotikokki minussa heräsi ja eikun testaamaan itsekin.

Jälkiruuan nimi on banaanilettu, tai voihan sitä kutsua vaikka energiapommiksi. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee tasan kahta ainesta. Banaania ja kananmunia. Näitähän löytyy melkein jokaisen kodista, joten aika kätevä ohje siis on kyseessä.
Banaanilettujen viimeistelyyn voi käyttää mitä aineksia haluaa: hedelmiä, kastikkeita, hilloja... oman maun mukaan, vain taivas on kattona - Voi tähän lisätä jopa suklaanmakuista proteiinijauhoo!

Valinnanvaraa riittää mitä laittaa lopuksi, oman maun mukaan!

Banaanilettuja tehdessä muista 1:1 suhde, 2 banskuu ja 2 kananmunaa  antaa hyvän pohjan!

Siellä ne ovat sulassa sovussa uiskentelemassa keskenään.
Sekoita kuohkeaksi vaahdoksi vatkaimella, tai tehosekoittimella


Pienoisena vihjeenä muillekin kotikokeille: kun paista näitä, kannattaa suosia semmoista pientä paistinpannua missä on monta reikää letuille. Jos semmoista ei löydy, tee pieniä lettuja, kaatamalla vähän seosta kerrallaan. Helpottaa lettujen kääntämistä kummasti.

Muista olla kärsivällinen, ekat pari lettua ei varmaankaan mene täysin nappiin ulkonäöltään (maultaan maistuu kyllä herkulliselle silti) ja pannu kannattaa olla kuuma kun kaadat banaaniseosta siihen.

Iloinen räiskäle, melkeen yhtä muikeena kuin kokki!

Kannattaa suosia pieniä lettuja, helpottaa kääntämistä


Lettukokeilu päättyi hyvin ja valmiit jälkkärit löysivät tiensä lautaselle, mihin lisäilin hedelmiä, cashew pähkinöitä ja ripottelin vähän kookoshiutaleita päälle.

Ainiin mausta vielä... Se oli todella, todella SUPERHYVÄÄ!

Banaaniletut ympäröitynä hedelmien rakkaudella ja päällä kookoshiutaleita

Banaaniletut ympäröitynä hedelmien rakkaudella ja päällä kookoshiutaleita


Kannattaa tosin muistaa sellainen pieni juttu, että koska jälkiruoka on tehty banaanista ja kananmunista, se on todella täyttävää. Älä siis ihmettele jos tunnet olosi täydeksi... ;) Miten se Atomic Kittensin biisi menikään.. whole again?

Sitten toiseen jutunaiheeseen, eli Snowrunfestiin.

Mikä se on?

Snowrunfest on hauska, erilainen juoksutapahtuma missä radalla on esteitä, sumopainijoita yms. "vaikeuttamassa" maaliinpääsyä. Rata on valaistu neonvaloilla ja musiikki pauhaa huippuluokan DJ:n säestämänä koko tapahtuman ajan. Tapahtuma juostaan Hietsussa, eli siis ulkoilmassa :D Joten luvassa on kylmää, kylmää, pakkasta ja toivonmukaan lunta!

Kartta - listää mahtavia kuvia radasta & esteistä löytyy itse snowrunfest kotisivuilta


Näyttää sen verran hauskalta tapahtumalta, että oli pakko itse lähteä fiilistelemään näin blogin muodossa, vaikka itse tapahtuma onkin vasta 8.2. - Tapahtumahan päättyy after run bileisiin, The Tigerissa - minne on vapaa pääsy juoksijoilta. Katsotaan pystynkö pysyttäytymään pepsi-linjalla... ;)

Kannattaa tsekkaa tapahtuma ja tulla mukaan pitämään hauskaa - vielä ehtii ilmottautua mukaan!

Lisätietoa löydät osoitteesta:

http://www.snowrunfest.com/



Ilmottautua voit täällä (löytyy myös hinnasto):

http://www.snowrunfest.com/ilmoittaudu

Semmoinen kirjoitustuokio tällä kertaa. Mitä mieltä olette uudesta blogin ilmeestä? Näyttikö banaanilettu herkulliselta? Aiotteko osallistua Snowrunfestiin?

Kommentoida voi alhaalla ja tietenkin subsribe, jolloin saat kaikki unelmien tavoitteluun liittyvät blogit reaaliajassa!

Ps. Oli muuten kohtalaisen erilaista kirjoittaa suomeksi blogia...


Atomic kitten ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti