lauantai 18. tammikuuta 2014

Uudenvuoden lupaukset 2014

Uuden vuoden lupaukset ja kuinka miten ne vielä jaksavat


Kaikkihan tekevät uuden vuoden lupauksia, ainakin kerran elämänsä aikana. Mutta kuinkahan monta lupausta pystytään pitämään ja minkä vuoksi vuodesta toiseen ihmiset jatkavat tätä lupausten tekemistä&rikkomista -perinnettä? Kuinka vaikeaa pitää kiinni lupauksista aloittaa kuntosalilla käynti & terveellisemmät elämäntavat, vaikka oikeastihan siitä olisi vain hyötyä tulevaisuuden kannalta?

Noh, laitetaan faktat tiskiin. Lupausten tekeminen on helppoa - niiden kiinni pitäminen ei ole. Ellei sitten sinulla satu olemaan maailman ihanin tyttö/poikaystävä, jonka vuoksi matkustaisit kuuhun ja takaisin (savage garden;) ).

Vaikeita lupauksia tehdään liian heppoisin perustein, ilman sitä draivia ja muskelia pitää niistä myös kiinni. Sen takia kannattaisikin pohtia, millaisia lupauksia pystyy tekemään ja pitämään niistä kiinni - jos on pakko luvata jotain.

Joillekin ihmisille lupaukset voivat olla myös tavoitteita, joita kohti mennään. Pointti kuitenkin on, että jos tehdään uuden vuoden lupauksia terveellisemmästä elämäntavoista, niin ei kannata luovuttaa mikäli kerran lipsahtaa ja salitreeni jää hyvän tv-ohjelman takia pois. Ei se yksittäinen herkkuhetki maailmaa kaada. Keep going!

Itsehän ehkä maailman viisaimpana henkilönä en tehnyt hölmöjä muutamia uuden vuoden lupauksia, vaan räjäytin jackpotin ja tein niitä peräti 15 kappaletta. Tällä tavoin pystyn ehkä pitämään ainakin muutaman niistä. Lojaalina henkilönä pyrin kuitenkin pitämään kaikistä näistä kiinni. "Ei luvata jos siitä ei pystytä pitämään kiinni" - eikö tämän jo Cheekkikin todennut?

Uudenvuoden lupaukset 2014

Listataan tähän vielä muutamia lupauksia, joista yritän varmuudella pitää kiinni kuluvan vuoden aikana.
  • kokonaisen maratonin (42km) juokseminen alle 4 tuntia
  • puolikkaan maratonin (21km) juoksu alle 1h45min
  • ei alkoholia, karkkia tai suklaata (tosin tämän voi laskea kahdeksi eri... karkki ja alkoholi...)
  • ironman kisaan osallistuminen
  • tanssimaan opettelu
Sekä 10 muuta hyvin mielenkiintoista lupausta, kuten esim. tyttöystävän löytäminen (":D"). Noh, jotkut lupaukset on vain tehty rikottaviksi. Kohti unelmia blogin tavoitteen mukaisesti, tuo teräsmies kisa hohtaa silmissä kirkkaasti. Investointi triathlon pyörään voi kuitenkin tänä vuonna olla liian suuri budjetti reikä...

Erityisen ylpeä olen ei alkoholia, eikä karkkia lupauksista. 18 päivää jo mennyt, joten kohta nuo lakot lasketaan kuukausissa! Ihan vaan piruillakseni itselleni, ostin karkkilaatikon juuri ennen lakkoa. ehkä mä oon vaan sadomasokisti... Samalle liukuhihnalle tuli myös Fazerin iloinen yllätys muistaa minua karkkiherkuilla, jotka olin voittanut jostain joulukilpailusta. Nyt testataan sitä kuuluisaa rautaista tahdonvoimaa!

Joulusta mieleen tuli muuten jouluherkut (joita tuli syötyä liikaa), sekä joululahjat!

Ilmeisesti on huomattu, että olen kiinnostunut juoksemisesta kun sain mm. nämä yllätykset:
  • Asics Gel Nimbut 19 juoksukengät
  • Tomtom gps-multisports rannekellon

Just married Janne ja Asicsen juoksukengät. Näillä mennään ja lujaa!

Tulevan vuoden urheiluvälineet ovat siis ainakin viimeisen päälle. Toivottavasti pysyn terveenä ja motivaatio pysyy korkeana läpi vuoden 2014!

Millaisia lupauksia itse teit? Unohtuivatko lupaukset heti, vai vieläkö ne pysyvät tahdissa mukana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti