lauantai 3. toukokuuta 2014

Vappuseikkailu 2014

Vappu, tämä työväen juhla, joka kerää ihmisiä juhlatunnelmiin säästä riippumatta. Oma vappuni ei mennyt täysin humaltuneena ja pieni bloggari sisälläni halusikin ikuistaa, muutaman hetken tämän vuoden kansanjuhlasta.


Päästyäni töistä, päätin vaihtaa ylle vähän hienompaa vaatetta (ei kuitenkaan haalareita!) ja suunnata kaverin kanssa katsomaan, millainen meininki Vappu-päivänä on keskustassa.

Olin tapojeni vastaisesti etuajassa tapaamispaikalla ja ystäväni viestistä saattoi päätellä pientä kuittailua, kun hän ilmoitti tulevansa myöhässä paikalle. Noh, tämän ymmärrettäköön, olenhan viimeisten parin tapaamisen aikana ollut hienosti vartin myöhässä (ehkä minussa asuu pieni feministi, bloggarin rinnalla)...

Istahdin rautatientorin kivipenkeille, kuuntelemaan tutuksi tullutta Suomi Jeesukselle -saarnaa. Tämä saarna ja bussihan on vapun traditio. joka ikininen 1. päivä huhtikuuta, tämä bussi nököttää samassa paikassa, ja  samat virret kuullaan.

Toimitus huom! Olen itsekin kristitty, en siis mitenkään tahdo loukata kenenkään uskontoa!

Bussi, kohti vapahdusta?
Vappuun kuuluvat myös vähän vahvemmat juomat, ainakin toisille...

juomista vappuun
Ystäväni saapui paikalle _melkein_ sovittuun aikaan, pienten kuittailujen kera ja päätimmekin lähteä seikkailemaan keskustaan!

Ilo oli ylimmillään ihmisten juhliessa ja päätimmekin lähteä kävelemään maisemareittejä. Eräällä sillalla tulivastaan hauska, kaiverrettu lukko, joka kertoi kahden ihmisen välisestä rakkaudesta toisiinsa. Tosi söpöö! Tuollaisen kun saisi salille, oman vaatekaapin lukitsemaan. Ainakin herättäisi huomiota!


"Kävelylenkillä" vastaan tuli myös mitä hauskempia leikkipuistoja, jolloin sisäinen lapseni heräsi ja halusi leikkimään. Tuli "muutamat" leuatkin vedettyä. Jaksaa jaksaa! Moneskohan tässäkin on menossa... Tyylipisteitä ei kyllä tullut, vaikka pikkutakissa tulikin vedettyä :D


Huomatkaa ylväs katse, ja iloinen ilme leukoja vedettäessä. Unohtakaa tyylipuhtaus!


Leikkimästä kotiuduttuamme, jatkoimme matkaa ympäri Keskustan nähtävyyksiä ja Upeat ilmestykset suomalaisen arkkitehtuurin muodossa avautuivat eteemme iltahämärällä. Kaunista!


Tuli myös innostuttua ottamaan maisemakuva, joka taltioi koko henkeäsalpaavan näyn. Kyllä Suomessakin näyttäviä kohteita turisteille on;)


Ilta alkoi jo hiipiä ylle ja ilmeisesti juhlakansa oli parhaimmassa tuiskeessa, kun Tuhkimon kenkäkin löytyi matkan varrelta. Kurpitsavaunuista tai hiiristä ei kyllä ollut jälkeäkään.

Tuhkimon kadonnut kenkä

Tämä palauttava lenkkeily päättyi pieneen ikkunashoppailuun, jossa itseäni nauratti erityisesti tuo huuli/ripsi -paita. Voiko joku oikeasti pitää tuollaista yllä? Juoksen ennemmin maratonin, kuin laittaisin tuollaisen miehille tehdyn luomuksen päälleni!

Naiset, oikeesti?
Todella söpöjä kännykkäkuoria yms. esineitä! Tuollainen possu kännykkäpidike on ihan must!

Cuteness overload!
Olipa siinä vappu. Selvinpäin ja seuraavana päivänä pää kiittää, kun palauttava lenkki tehty ja krapulasta tietoakaan. Miten teille meni vappu, juhlitteko ollenkaan vai muistatteko mitään? :D

Selfie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti